День патріотизму на 11-му Антинаркотичному спортивно-терапевтичному таборі

  1. Здоров’я в порядку – дякуй зарядці
  2. Щоденна терапія – запорука одужання
  3. Вечірній концерт
    1. Вечір сміху у форматі КВК
    2. Національно-патріотична лінійка

Здоров’я в порядку – дякуй зарядці

Другий день табору розпочався не менш яскраво та енергійно, аніж перший. Учасники ще не відійшли від емоцій, які отримали на вчорашньому святковому концерті, а їх вже чекали нові події, цікаві знайомства та неочікувані подарунки від організаторів табору – Міжнародної Антинаркотичної Асоціації, до складу якої входить Центр Здорової Молоді. Як і в перший день, на спортивному майданчику на учасників табору чекав вже добре знайомий їм тренер з боксу та боїв без правил МАА – Павло Єфімчук, який продовжував виховувати силу волі та загартовувати бойових дух молодих людей (чит: «ЗДОРОВИЙ СПОСІБ ЖИТТЯ ДЛЯ ЗАЛЕЖНИХ»). Також спортсмен проводив спеціальні навчальні групи з боксу для усіх бажаючих протягом дня. До нього долучилася не менш відома у світі спорту особистість: 3-хразовий чемпіон світу з бойового самбо, 2-хразовий чемпіон Європи, Євразії, володар Кубку Європи, заслужений майстер спорту з бойового самбо та боєць змішаного стилю – Ярослав Амосов, який також не тільки запропонував учасникам табору відвідати його особисте зайняття, а й відверто поспілкувався з ними, поділившись секретами власного успіху проходження складних життєвих ситуацій. Протягом усього дня продовжували відбуватися змагання між командами з різних регіонів нашої країни за звання переможця, титул якого буде урочисто привласнений команді – переможцю на завершальному святковому вечорі, з нагоди офіційного закриття 11-го Антинаркотичного спортивно-терапевтичного табору. А саме сьогодні, 25 травня, були розіграні проміжні турніри з наступних видів спортивних дисциплін: футбол, волейбол (пляжний та звичайний), арчерітаг та ін. У цей день на учасників табору чекало багато чого цікавого, та про це – пізніше.

Здоров’я в порядку – дякуй зарядці

Щоденна терапія – запорука одужання

Зрозуміло, що більшість хлопців та дівчат, які приїхали до табору з різних регіонів нашої країни, очікували від часу, проведеного на ньому, лишень море емоцій, яскравого відпочинку, безтурботних веселощів та цікавого спілкування. Тому, можна уявити, якою була реакція тих, хто на таборі уперше, на пропозицію відвідати терапевтичну групу, яку проводив досвідчені фахівці з хімічної залежності, разом із керівником асоціації… Та більш старші з одужання товариші пояснили молодим усю тю неймовірну важливість, яку несуть у собі ці групи, адже, якщо залежна людина хоча б на день забуде про свою хворобу та перестане одужувати – вже прокинувшись наступного ранку, вона може виявити, що лишень за добу вона зробила десятки кроків назад на шляху свого одужання. До того ж такі групи допомагають залежним (а особливо це актуально на ранніх етапах одужання) правильно відслідковувати свої емоції, аналізувати ті думки та почуття, які приходять до них протягом дня, та на основі зворотного зв’язку, який вони отримують від товаришів робити висновки про ті, чи інші власні вчинки, їх справжні мотиви та вірогідні наслідки (чит: «ЯК ЗАЛЕЖНІЙ ЛЮДИНІ ПОВЕРНУТИСЯ В СОЦІУМ»). Усе це допомагає залежній людині повертатися до усвідомлення себе та своїх вчинків, та поступово брати контроль над своїм життям.

Щоденна терапія – запорука одужання

Вечірній концерт

Вечір сміху у форматі КВК

Увечері на гостей табору чекав черговий святковий концерт, але цей концерт був дещо особливий. По-перше, він був про гумор, для гумору і з гумором. Сміхотерапія вже давно була визнана провідними світовими психологами одним з найбільш ефективних видів подолання стресів, страхів та напруги (чит: «СМІХ ПО РЕЦЕПТУ І БЕЗ»). Ось і фахівці Європейського Інституту Залежності «ЦЗМ» вже давно використовують цей терапевтичний підхід, як дієвий метод у боротьбі зі страшною хворобою залежності.

Почесним ведучим, запрошеним організаторами для проведення вечірнього КВК (Клубу Веселих та Кмітливих) був запрошений старий друг асоціації, український телеведучий, шоу мен, керівник авторської групи 95 кварталу «Брати Гагаріни» – Артем Гагарин. Хоча перед виходом на сцену, як потім зізнавалися самі учасники, хвилювання та напруга панували не тільки за лаштунками, а й у залі, де товариші регіональних команд-КВК, зціпивши зуби та зжавши кулаки, молилися за «своїх» та зривалися у гучних оплесках після вдалих виступів. Це було справжнє диво: спостерігати за тим, як серця сотень колишніх нарко- та алкозалежних людей, які за усе своє життя ніколи і не спитали, як справи у сусіда, тремтіли та прискорювали свій пульс у хвилюванні за своїх товаришів. До речі, не задля лестощів, або заохочення, а насправді – хочеться відмітити високий рівень підготовки, акторського мистецтва та відмінне почуття гумору кожної комедійної команди, яка з’явилася на сцені того вечора. Також приємним подарунком був візит Віри Романової, яка вже не перший рік виступає обличчям «Нового Каналу» та є справжнім фахівцем у галузі консалтингу. Ця неймовірна розумна та чарівна дівчина поділилася із молодими людьми секретами своїх успіхів та надала їм мотивації до подальшої старанної та наполегливої роботи над собою, адже кожен з присутніх має мрію коли-небудь стати нарешті гідним членом нашого з вами соціуму (чит: «ЯК ЗАЛЕЖНІЙ ЛЮДИНІ ПОВЕРНУТИСЯ В СОЦІУМ» ).

Вечірній концерт

Національно-патріотична лінійка

Завершився святковий концерт більш, ніж непередбачено! Сама патріотична лінійка, яка була безпосередньо запланована організаторами табору, та до якої усі учасники мали нагоду заздалегідь підготуватися, викликала багато емоцій. Лишень уявіть: святкова зала, переповнена молодими людьми у різнобарвних вишиванка, які під ліричну музику національного гімна України, приклавши руку до серця, щиро разом з виконавцями співали гімн своєї Батьківщини, прикривши очі…ту мимохідь з’являються сльози на очах. Але і це ще було не все. Для урочистого офіційного відкриття 11-го Антинаркотичного спортивно-терапевтичного табору до санаторію «Пролісок» приїхав сам Президент України – Володимир Зеленський. Цей гість, безумовно, перевершив усіх попередніх, адже, як зізнаються самі глядачі концерту: кого-кого, а Президента вони точно не очікували побачити. Володимир Олександрович висловив свою підтримку одужуючим та свою прихильність до усього того, що вже впродовж багатьох років робить Міжнародна Антинаркотична Асоціація, до складу якої входить Центр Здорової Молоді. Також він закликав своїх колег та усіх політичних діячів до сприяння діяльності асоціації та до об’єднання сил для спільної боротьби зі страшним ворогом – залежністю (чит: «ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ПІДТРИМУЄ ЗАЛЕЖНИХ ЛЮДЕЙ»). Ось і завершився ще один насичений день 11-го антинаркотичного табору, який приніс комусь -нові знання, комусь – яскраві спогади, комусь – цікаві знайомства, а, можливо, чиєсь життя саме цей день раз і назавжди змінив на краще, наповнивши його сенсом, вірою та впевненістю у тому, що все обов’язково буде добре!

Національно-патріотична лінійка

БЕРЕЖІТЬ СЕБЕ ТА ЧАСТІШЕ ПОСМІХАЙТЕСЯ!

Залишилися питання?

Якщо у вас залишилися питання, залиште ваш номер телефону і наш фахівець з радістю вам допоможе.

    Передзвоніть мені
  • RU
  • UA
  • img

    показати меню

    Передзвоніть мені
    image

    Безкоштовна консультація

    Залишайте заявку на отримання безкоштовної анонімної консультації від нашого фахівця

      img
      Messenger WhatsApp Viber Написати на пошту