Феназепам та наркоманія

Феназепам

Феназепам – це перший транквілізатор, винайдений не за кордоном, а в країні колишнього Радянського Союзу Росії. Він – аналог діазепаму. Вважається сильнішим за нього. Використовується для лікування панічних атак, депресії, епілепсії, неврологічних ускладнень, навіть алкогольної залежності, як частина терапії під час абстинентного синдрому тощо.

Зараз його рідко призначають, оскільки більше використовуються препарати нового покоління. Продають тільки за рецептом, на відміну від Європи й Америки. Там його може без проблем купити навіть школяр.

Феназепам – це наркотик

“Феназепам це”… Введіть це, як пошуковий запит та відразу побачите заголовки на кшталт “феназепам наркотик”…

Як він потрапив у цю класифікацію? Приймання препарату за місяць викликає сильне звикання. Проявляється як фізична, так і хімічна, психологічна залежність. Що це означає?

  1. Абстинентний синдром. Залежний відчуває слабкість, панічний страх. Він депресивний, оповитий нав’язливими думками. Життя здається даремним без феназепаму. Доходить до того, що він виконує спроби суїциду. Іноді, на жаль, успішні…
  2. Доза отримання необхідного ефекту від препарату різко зростає. Організм швидко адаптується до нього та вимагає щораз більшого.
  3. Знову ж таки, без наркотику людина відчуває, ніби вона “ніхто”. Вона нездатна адекватно спілкуватися, уникає людей. Єдине, що її мотивує до якихось дій – можливе отримання нової порції речовини.

Як можна описати “кайф” від речовини, або “феназепам дія”?

  • Ейфорія, відчуття такої собі свободи, впевненості. Моментально випаровується тривога, хвилювання. Всі проблеми ніби відлітають геть. З’являється розкутість.
  • Фізично – щось подібне до того, як ми відчуваємо себе в дитинстві. Відсутні затиски, м’язи розслаблені, рухи легкі.
  • Знижені реакції на подразники. У стані сп’яніння людину нічого не може вивести із себе. Вона спокійно, певною мірою по-філософськи, до всього ставитися. Відбувається це через те, що загальмовуються всі процеси в мозку наркозалежного.

Сказати, що даний препарат використовують “залежні початківці”? Скоріше ні, аніж так. Бувають, звичайно, різні випадки, але в основному споживачі феназепаму – наркомани зі стажем. Адже даний транквілізатор продовжує дію інших наркотиків. Що “полегшує” вживання залежним і “економить” їх гроші. Згодом, звичайно, цей ефект слабшає і необхідна більша кількість як феназепаму, так і психоактивних речовин.

Феназепам це
Отримати консультацію фахівця

Залишайте заявку і отримайте індивідуальний план лікування

    Наскільки небезпечний феназепам?

    Якщо розглянути препарат у ключі “феназепам дія на організм”, то ми побачимо наскільки згубно він впливає на людину. І наскільки небезпечним може бути призначення його, як лікарського засобу.

    Наприклад, під час наркотичного сп’яніння, дуже схожого з алкогольним, спостерігаються:

    • Знижується артеріальний тиск. Причина слабкості, нудоти, блювоти, порушення координації… Звідси – хитка хода. Може крутитися голова, аж до втрати свідомості. Все залежить від кількості прийнятого. А також, чи змішувався медикамент з чимось ще. Найбільш небезпечним є мікс “феназепам та алкоголь”, “винуватець” передозувань.
    • Зникає апетит. Наркозалежний нічого не їсть, худне і, звичайно, повністю виснажується.
    • Сильно блідне шкіра. Адже порушується кровообіг. А згодом причиною цього стає малокрів’я, або анемія. Куточки губ забарвлені у синюватий відтінок.
    • З’являється товстий білий наліт на язиці. Знову ж таки, через поганий кровообіг, анемію.
    • Слизові поверхні, у тому числі очі, стають занадто сухими. Це призводить до того, що вони стають більш сприйнятливими до травмування.

    При передозуванні наркоману буде дуже сильно хотітися спати. Почнуться сильні судоми, задуха… Він не зможе контролювати сечовипускання, його буде супроводжувати сильна нудота, блювання. До цього додасться порушення ритму серця, тривожність, галюцинації. Може дійти до втрати свідомості, коми…

    Також феназепам призводить до:

    • Пригнічення роботи нейронів головного мозку.
    • Сплутаності свідомості.
    • Смерті, якщо змішувати його, як ми вже згадували, з алкоголем.
    • Порушення функцій шлунково-кишкового тракту, печінки.
    • Нападів епілепсії у хворих на цю недугу.
    • Висипань та свербіння…
    феназепам дія

    Як припинити вживання феназепаму?

    феназепам наркотик

    Тільки почніть шукати “феназепам наркомани”, і Ви знову побачите, що майже всюди вказується – дану речовину дійсно можна віднести до ряду наркотичних.

    Але як щодо лікування такої наркоманії? Припиняти вживати препарат потрібно дуже обережно та лише в умовах стаціонару. Різка відмова провокує анафілактичний шок. Миттєву алергічну реакцію. Організм буде чутливий до будь-яких подразників.

    У РЦ “Центр Здорової Молоді“, звичайно ж, відомо про це. Тому, перш ніж почати реабілітувати хворого від залежності, а саме – впливати на нього так, щоб він сам вирішив залишатися тверезим і працювати над цим, ми направляємо його в наркологічну клініку. Там лікарі займаються його фізичним станом і безпечним виходом з феназепамової залежності:

    1. Проводять огляд, діагностику.
    2. Поступово знижують дозу таблеток, щоб не спровокувати, знову ж таки, анафілактичний шок. Замінюють їх на схожі за властивостями.
    3. Коли відбувається повне скасування препаратів – призначають протисудомні медикаменти. Вони, на відміну від схожих з феназепамом, не викликають залежності.

    Наступним кроком, повторимося, буде реабілітація, після якої реабілітаційний центр “ЦЗМ” рекомендує почати ресоціалізацію. Вона допомагає адаптуватися в суспільстві зберігаючи добровільне рішення:

    • Жити тверезо.
    • Розвиватися як особистості.
    • Досягати зниклих за час наркотизації цілей…

    Більше інформації про те, що таке феназепам та як з ним впоратися, можна дізнатися, звернувшись до консультантів з хімічної залежності, психологів “ЦЗМ” за номерами, вказаними на сайті.

    Ліцензії та сертифікати

    Наші Ліцензії

    Школа консультантів з хімічної залежності
    Лист
    Свідоцтво
    Лист підтримки
    Сертифікат
    Опанасенко Людмила – сертифікат лікаря-спеціаліста
    Сертифікат Опанасенко Людмили
    Залишилися питання?

    Якщо у вас залишилися питання, залиште ваш номер телефону і наш фахівець з радістю вам допоможе.

      Передзвоніть мені
    • RU
    • UA
    • img

      показати меню

      Передзвоніть мені
      image

      Безкоштовна консультація

      Залишайте заявку на отримання безкоштовної анонімної консультації від нашого фахівця

        img
        Messenger WhatsApp Viber Написати на пошту