Кіногрупа з професійним психологом

Відвідування центру реабілітації «CZM» професійним психологом

Нещодавно наш центр реабілітації для алко- та наркозалежних відвідала Олена Тараріна – коуч, сертифікований арт-терапевт, психолог вищої категорії, кандидат педагогічних наук, Президент Східноукраїнської асоціації арт-терапії, організатор Міжнародного фестивалю розвитку “Арт-Практик”, автор 26 книг.

Елена Тарарина – коуч, сертифицированный арт-терапевт

Олена не тільки прекрасним вдумливий аналітик, видатний практик у сфері арт-терапії та професійний психолог, але й красива жінка, що може зіграти значну роль при спілкуванні з одужуючіми залежними підлітками.

Елена Тарарина - выдающийся практик в сфере арт-терапии и профессиональный психолог

фото: liza.ua

Зауважимо, що зовсім недавно Олена відвідала наш XIII спортивно-терапевтичний табір в якості спікера («ДЕНЬ ЛІКАРЯ НА 10МУ МІЖНАРОДНОМУ АНТИНАРКОТИЧНОМУ СПОРТИВНО-ТЕРАПЕВТИЧНОМУ ТАБОРІ») і провела цікавий мотивуючий тренінг для залежних, присутніх зі всієї України.

Елена Татарина посетила XIII спортивно-терапевтический лагерь МАА

Олена Тараріна про себе і про творчу сторону залежності

Послужний список Олени рясніє всілякими проектами по організації і проведенню шкіл, курсів, тренінгів різноманітних тематик, практично з усіх сфер життя сучасної людини. Неможливо не зарядитися енергією поруч з цією активною жінкою і неможливо без захвату читати цей уривок подяки і оптимізму з розділу “Хто я?”:


«Я вдячна життю за те, що мене оточують хороші люди. У мене є можливість навчатися і навчати, розвиватися і розвивати, змінювати і будувати. Бути одержимою життям і кожен день прокидатися з думкою: «Все життя я чекала саме на цей день.»

Олена Тараріна про себе і про творчу сторону залежності

фото: topor.od.ua


Як наш гість заявляє: “Якщо ви помітили, що хтось тоне в залежності, там явно зникає талант”. Іншими словами – підтверджує давню думку, що кожен наркоман має великий творчий ресурс всередині, необхідність виразити його, але часто непереборні рамки, що ці люди встановлюють самі собі («МОЛОДЬ ПРОТИ НАРКОТИКІВ!»).

Проведення кіногрупи з елементами психотерапії

Психолог Олена Тараріна відвідала реабілітаційний центр Центру Здорової Молоді Україна з цікавою ідеєю арт-терапії. Це була кіногрупа з елементами психотерапії – спільний перегляд фільму “Захисник” (2015) і поетапний розбір окремих моментів, пояснень фраз і життєвих ситуацій, які відбуваються на екрані.

Фільм “Захисник” розповідає історію колишнього гравця американського футболу, який намагається розібратися у серйозних перипетіях, повних гніва і жорстокості. Картина наповнена емоційно, вона добре розкриває тонкощі у відносинах між чоловіком і жінкою, між людьми в суспільстві в цілому.

Проведення кіногрупи з елементами психотерапії

Роблячи паузи під час перегляду, Олена пояснювала групі що саме відчувають і переживають герої фільму. Акцентуючи увагу на важливих моментах і скрупульозно даючи розібратися з усіма тонкощами подій фільму, терапевт тим самим дає слухачам запам’ятати такі моделі поведінки, які будуть робочими і продуктивними в цих життєвих ситуаціях. Після психолог давала можливість згадати і поділитися своїми подібними історіями з життя хлопців. Основний посил, який винесла група:  просити допомоги – це нормально!

Підсумки групи

В кінці заходу всі учасники дали зворотний зв’язок. Більшість висловили свою подяку Олені Тараріній за новий формат і цікаве наповнення групи. Сама ж психолог дякувала за можливість попрацювати з залежними людьми, стверджуючи що це досвід в її практиці, який неможливо переоцінити («ЯК ЗАЛЕЖНОМУ ЗАКРІПИТИСЯ У ТВЕРЕЗОСТІ»).

Результати проведення групи Олена визначила як хороші, пояснюючи, що в такому режимі, тобто показуючи наочний приклад міжлюдських відносин, детально розтлумачуючи його і даючи можливість хлопцям самим обговорити цю ситуацію, людина навчається моделі реакції на подібні патерни поведінки інших. В даному випадку учасники засвоїли, що для продуктивних відносин між чоловіком і жінкою важлива включеність, прояв уваги, що над відносинами необхідно працювати.

Залишилися питання?

Якщо у вас залишилися питання, залиште ваш номер телефону і наш фахівець з радістю вам допоможе.

    Передзвоніть мені
  • RU
  • UA
  • img

    показати меню

    Передзвоніть мені
    image

    Безкоштовна консультація

    Залишайте заявку на отримання безкоштовної анонімної консультації від нашого фахівця

      img
      Messenger WhatsApp Viber Написати на пошту