Кодування і підшивка: викриття міфів

подшивка от алкоголя

У попередніх статтях ми вже говорили про різноманітні методи та підходи до лікування такої підступної хвороби, як хімічна залежність («Який найефективніший метод лікування залежності»). Ми розглядали, як офіційні методи, перевірені та підтверджені досвідом тисяч залежних («Навіщо потрібен повний курс психосоціальної реабілітації та ресоціалізації»), так і нетрадиційні, неперевірені та народні методи допомоги залежним людям («Альтернативні та нетрадиційні методи лікування алкоголізму та наркоманії: частина 1»). Сьогодні ми більш детально зупинимося на розгляді таких методів лікування, як кодування і підшивка.

Що таке кодування?

Кодування визначається, як сукупність «наукоподібних»(!) методів навіювання, спрямованих на звільнення людини від алкогольної, наркотичної чи тютюнової залежності за один раз. Я не дарма зробила акцент на слові «наукоподібні», адже ефективність та результативність методу кодування не є перевіреними науково-дослідним шляхом, а тому не можуть претендувати на достовірність. Підшивка має східне визначення з невеликою відмінністю, яка полягає у тому, що у цьому випадку, окрім психологічних установок, здійснюється ще й хірургічне втручання в організм залежної людини.

підшивка від алкоголізму
Отримати консультацію фахівця

Залишайте заявку і отримайте індивідуальний план лікування

    Сутність методу

    Кодування базується на основі, так званого, ефекту «плацебо», який полягає у сліпій вірі пацієнта у ефективність такого впливу. Цей спосіб лікування передбачає створення негативного умовного рефлексу на речовину, від якої пацієнт мав залежність. Переваги цього підходу полягають у скороченні термінів лікування та запобіганні інтоксикації організму. По суті така тверезість людини підтримується за рахунок страху, навіяного лікарем-наркологом.

    У випадку ж з підшивкою, ситуація дуже схожа, проте методологія дещо відрізняється. В кров людини вводять спеціальні препарати, які викликають у неї відразу від алкоголю чи наркотику. Їх можна вводити двома шляхами: внутрішньовенно чи методом вживлення під шкіру людини спеціальної капсули, речовина в якій повільно розсмоктується, потрапляючи у кров.

    підшивка від наркотиків

    Історія виникнення

    підшивка від алкоголю відгуки

    Метод кодування був розроблений заслуженим лікарем-наркологом України, Олександром Довженко, шляхом видозміни гіпносугестивної терапії. Звичайна річ, що Міністерство Охорони Здоров’я СРСР на той час з радістю підтримало новітню методику, адже, на відміну від офіційних методів лікування залежності, вона потребувала мінімальних витрат, адже ані спеціальне обладнання, ані медичні препарати для даного методу не потрібні.

    Чому часто використовують комбінацію підшивки з кодуванням

    Як ми вже розповідали у попередніх статтях («Залежне мислення» ), хвороба залежності містить в собі дві складові: фізична та психічна залежність. Якщо з першою все просто, адже її можна позбутися медичними лікарськими маніпуляціями, то з психічним аспектом все набагато складніше. Введена у процесі підшивки речовина провокує відразу від алкоголю чи наркотику на фізичному рівні, проте на психічному людина може постійно перебувати у теплих спогадах про «старі добрі часи», і врешті-решт не витримує і вип’є, чи прийме наркотик. Для блокування психічного потягу до вживання, додатково до підшивки, часто використовують кодування, яке спрямоване безпосередньо на формування психічних установок.

    кодування чи підшивка

    Психічна залежність не лікується за один сеанс

    кодування від ігроманії

    Проте, ні перше ані друге не є дієвим методом допомоги залежній людині. Якщо вже казати про зміну психології мислення залежної людини, то тут простим гіпнозом чи залякуванням не обійтися. Щоб у свідомості залежного дійсно відбулися зміни, він повинен протягом тривалого періоду часу виконувати певні дії конструктивного характеру, бути дисциплінованим, слідувати графіку дня, проводити під наглядом фахівців аналіз свого вживання, розмірковувати про причини та шляхи подолання тяги, і врешті-решт прийти до того, щоб усвідомити себе залежним та захотіти з цим боротися. Лише коли у залежного після тривалого періоду часу сформуються нові звички, установки, інтереси, коло знайомих та система цінностей, можна казати про те, що відбулася корекція його моделі мислення та поведінки. Найкраще проходити таку трансформацію у спеціальних реабілітаційних закладах, в яких створені спеціальні умови для цього та завжди присутні кваліфіковані фахівці з хімічної залежності, які крок за кроком ведуть залежних цим непростим шляхом одужання («Як змусити людину перестати вживати» ).

    Висновки

    Незважаючи на популярність і гучну рекламну кампанію навколо наведених методів, можна із впевненістю сказати, що ці методи «плацебо-лікування» є шарлатанськими маніпуляціями, вони базуються на залякуванні пацієнта, що, в свою чергу, є порушенням прав пацієнта та лікарської етики.

    БУДЬТЕ РОЗСУДЛИВИМИ ТА НЕ ДАВАЙТЕ СЕБЕ ОБМАНЮВАТИ!

    кодування від наркотиків
    Ліцензії та сертифікати

    Наші Ліцензії

    Школа консультантів з хімічної залежності
    Лист
    Свідоцтво
    Лист підтримки
    Сертифікат
    Опанасенко Людмила – сертифікат лікаря-спеціаліста
    Сертифікат Опанасенко Людмили
    Залишилися питання?

    Якщо у вас залишилися питання, залиште ваш номер телефону і наш фахівець з радістю вам допоможе.

      Передзвоніть мені
    • RU
    • UA
    • img

      показати меню

      Передзвоніть мені
      image

      Безкоштовна консультація

      Залишайте заявку на отримання безкоштовної анонімної консультації від нашого фахівця

        img
        Messenger WhatsApp Viber Написати на пошту