Метамфетамін: епідемія нашого часу

Метамфетамін

Сьогодні хочу ознайомити Вас з ще одним небезпечним синтетичним наркотиком: таким, як метамфетамін. Це біла кристалічна речовина, яку вживають інтерназально, ін’єкційно, або методом викурювання. Дія наркотику може тривати від 6 до 8 годин, а іноді – навіть до 24 годин. Наркотик викликає ейфоричні відчуття щастя, задоволення, і викликає звикання з першого разу.

За оцінками Управління ООН з наркотиків і злочинності, обсяги виготовлення метамфетаміну складають 500 тон на рік. На сьогодні метамфетамінова залежність набула характеру наркотичної епідемії, а сам наркотик є одним з найнебезпечніших у світі (його також називають “наркотиком диявола”).

Що таке метамфетамін

Раніше метамфетамін називали первітином (також відомий, як “гвинт”). Метамфетамін – відносно дешевий наркотик. Так, наприклад, метамфетамін кустарного виробництва в нашій країні можна купити всього за 70-150 грн за дозу. Можливо, саме тому число споживачів цього наркотику в Україні на сьогодні становить понад 26 мільйонів людей.

Незважаючи на дешевизну, його вплив на організм людини – в три рази сильніше кокаїну. Ейфорія настає майже відразу після вживання, але потім обов’язково приходить депресія, яка може тривати досить довго.

Що таке метамфетамін
Отримати консультацію фахівця

Залишайте заявку і отримайте індивідуальний план лікування

    Метамфетамін: наслідки

    Наслідки вживання метамфетаміну можуть бути досить трагічними. Крок за кроком він руйнує весь організм людини: спочатку – зуби, далі – серце і судини, потім – нервові клітини. Зрештою в мозку людини відбуваються незворотні деструктивні процеси, і людина стає психічно хворим, або ж просто вмирає.

    Виготовлення метамфетаміну в наш час стало вже досить простим і доступним процесом. Як і інші наркотики, його виготовляють безпосередньо у власних оселях, або ж в гаражах. Незважаючи на сумнівну якість таких власноруч вироблених товарів, споживачі готові платити будь-які гроші за улюблені ласощі.

    метамфетамін наслідки

    Нелегальне виробництво метамфетаміну

    як вживають метамфетамін

    Нещодавно на Дніпропетровщині працівники Управління протидії наркозлочинності та патрульної поліції викрили підпільну лабораторію з виготовлення психотропних речовин. Провівши санкціонований обшук, правоохоронці вилучили обладнання для виготовлення метамфетаміну.

    На місці злочину був затриманий 34-річний безробітний житель області, який влаштував виробництво безпосередньо у своєму гаражі. Фігурант вже не раз притягувався до кримінальної відповідальності у справах, пов’язаними з наркотичними речовинами. Також на виробничій базі було знайдено канабіс, прекурсори для виготовлення наркотику і 30 г готового метамфетаміну.

    Ця історія – просто ще одне підтвердження того, що швидкі гроші максимум можуть привести до швидких проблем. Тепер цьому бідоласі замість очікуваних яхт і хоромів світять ґрати та тюремні розваги. Кожен сам вибирає свій шлях.

    Бажаємо Вам бути відповідальними та не шукати легких шляхів!

    Залишилися питання?

    Якщо у вас залишилися питання, залиште ваш номер телефону і наш фахівець з радістю вам допоможе.

      Передзвоніть мені
    • RU
    • UA
    • img

      показати меню

      Передзвоніть мені
      image

      Безкоштовна консультація

      Залишайте заявку на отримання безкоштовної анонімної консультації від нашого фахівця

        img
        Messenger WhatsApp Viber Написати на пошту