День лікаря на 10му Міжнародному Антинаркотичному спортивно-терапевтичному таборі

Третій день Антинаркотичного спортивно-терапевтичного табору, як завжди, розпочався з зарядки на свіжому повітрі, яку з задоволенням хлопцям провів священик православної церкви з Херсона – отець Дмитро. Після сніданку були розіграні чергові міжрегіональні змагання з футболу та учасники ще ближче на один матч стали до фінального матчу, який визначить переможців цього зимового табору. Але найцікавіші сюрпризи цього дня ще попереду…

Мотиваційний тренінг від професіонала

В цей день організатори спортивно-терапевтичного табору приготували учасникам особливий сюрприз. До хлопців приїхала коуч, сертифікований арт – терапевт, психолог вищої категорії, кандидат педагогічних наук – Тараріна Олена. Вона провела хлопцям мотиваційний тренінг, розповівши про свій непростий шлях, про ті труднощі, які в дійсності і привели її до змін на краще. Також спікер продемонструвала глядачам арт-терапевтичні практики з використанням методик гри, психо-драми і медитації. Хлопці були здивовані глибинною тих знань, якими поділилася психолог, а також тим, наскільки насправді важливо досліджувати себе, а не шукати причину всього в зовнішньому світі. В кінці фахівець відповіла на всі питання, що цікавлять хлопців, а також зробила всім глядачам подарунок небувалої щедрості: всім бажаючим отримати знання в області мотиваційної психології, арт-терапії, або ж – пройти бізнес-тренінги, відкрилася прекрасна можливість зробити це абсолютно безкоштовно (і це при тому, що звичайна вартість такого навчання дуже велика). Звичайно ж бажаючих було море, ну а хто з них справді зможе подолати нелегкий шлях від роботи до дій, покаже тільки час. У будь-якому випадку, цей тренінг ні для кого не пройшов безслідно.

День лікаря

У другій половині дня масштабно почала розгортатися, власне кажучи, найголовніша подія цього дня – зустріч з лікарями. Стати почесними гостями нашого табору було запропоновано провідним лікарям-наркологам, психіатрам, психотерапевтам, психологам, а також соціальним працівникам зі всіх регіонів не тільки нашої країни, а й Грузії і Молдови. Організатори були приємно здивовані кількістю фахівців, які відреагували на запрошення. Відвідати 10й Антинаркотичний зимовий табір приїхало 111 фахівців з різних регіонів країни. Що цікаво: крім наркологів, фахівців у сфері психології, психіатрії і соціальної роботи, на захід також завітали і фахівець з Управління внутрішньої політики Дніпра, президент Черкаської обласної Федерації хортингу та інші представники державних та громадських установ. Після реєстрації, чаювання та неформального спілкування, до уваги гостей було запропоновано семінар на тему: «Наркологічна служба як елемент психічного здоров’я: психоедукація і мотиваційні інтервенції для наркозалежних». Семінар провів начальник відділу з питань вживання наркотиків та Реабілітації наркозалежних (ДУ «Центр психічного здоров’я і моніторингу наркотиків та алкоголю МОЗ України»), Осіпян Артем Леонович. По закінченню відбувся фуршет, під час якого медики та представники інших служб мали можливість ближче познайомитися із співробітниками Центру Здорової Молоді, який входить в Міжнародну Антинаркотичну Асоціацію, докладніше дізнатися про специфіку діяльності Організації та знайти спільні точки перетину, зрозумівши, як, об’єднавши спільні зусилля, вони разом можуть ефективніше допомагати алко – і наркозалежним справлятися з їх хворобою.

Концерт з сюрпризом

Увечері гостей та учасників табору, як завжди, чекав концерт, але на цей раз у ньому була особлива родзинка. Спочатку для глядачів виступив оперний співак з неймовірно сильним і прекрасним голосом – Олександр Кривошапко, який запалив не тільки жіночі серця, але й увесь зал буквально ожив від його співу.

Після незабутнього вокального номеру на сцені з’явилися учасники процесу психо-соціальної реабілітації.Тільки на цей раз вони вийшли на сцену не для того, щоб заспівати або станцювати; вони вийшли подякувати кожен свому лікарю за те, що він свого часу направив їх на лікування, і завдяки якому вони сьогодні живі, здорові і щасливі. Було видно, як далеко не один лікар розплакався в момент, коли їх вже колишній пацієнт подарував йому червону троянду в знак вдячності.

День лікаря на 10му Міжнародному Антинаркотичному спортивно-терапевтичному таборі
День лікаря на 10му Міжнародному Антинаркотичному спортивно-терапевтичному таборі 2

Також, вже багатьом відому, але від того не менш неймовірну і вражаючу до глибини душі постановку, презентували молоді актори, за сумісництвом співробітники Організації. Дуже тепло, голосно і з захопленням про цю постановку відгукнувся і головний гість заходу. Як Ви думаєте-хто? Так. Хлопці і дівчата, які сиділи у залі, теж спочатку не повірили, коли на сцені з’явився Володимир Олександрович Зеленський, але, не довго думаючи, відразу зірвалися зі своїх місць в бурхливих оваціях. Почесний гість виступив зі зверненням до залу: він подякував лікарям і співробітникам Організації за той внесок, який вони щодня привносять в здоров’я і благополуччя нації, а також побажав сил, наполегливості і терпіння в нелегкій боротьбі із залежністю. Після закінчення концерту лікарям урочисто вручили сертифікати про відвідування семінару та фірмові подарунки від Організації, ну і, звичайно ж, колеги зробили фотографії на пам’ять.

День лікаря на 10му Міжнародному Антинаркотичному спортивно-терапевтичному таборі 3
День лікаря на 10му Міжнародному Антинаркотичному спортивно-терапевтичному таборі 4
День лікаря на 10му Міжнародному Антинаркотичному спортивно-терапевтичному таборі 5

Цей день став важливим днем як для хлопців, так як деяким можливо вперше відкрився істинний сенс того, для чого потрібна ця, така часом непроста, щоденна робота над собою, так і для багатьох лікарів, які в цей день побачили нові шляхи і можливості вирішення проблем, які вже почали здаватися їм просто нездоланними. Вечір, як завжди закінчився для молоді у теплій обстановці: хтось пив чай з печивом і спілкувався з товаришами, старшими, або заводив нові знайомства, хтось грав в цікаві розслаблюючі гри, а хтось просто насолоджувався теплим оточенням. Як засвідчили самі учасники програми та вже більш «дорослі» співробітники Організації: саме в такі хвилини розумієш, як насппавді багато усього сталося за цей, здавалося б, короткий період життя, і як багато ти маєш того, про що пів року тому залежна людина, яка знаходиться у активному вживанні, і мріяти не могла.

Разом ми – сильніші!

ТВЕРЕЗІСТЬ – ВИБІР СИЛЬНИХ!

Залишилися питання?

Якщо у вас залишилися питання, залиште ваш номер телефону і наш фахівець з радістю вам допоможе.

    Передзвоніть мені
  • RU
  • UA
  • img

    показати меню

    Передзвоніть мені
    image

    Безкоштовна консультація

    Залишайте заявку на отримання безкоштовної анонімної консультації від нашого фахівця

      img
      Messenger WhatsApp Viber Написати на пошту