Молодь проти наркотиків!

Відкриття 12-го Антинаркотичного спортивно-терапевтичного табору

Сьогоднішній день відзначився початком традиційного осіннього табору, який проводить Міжнародна Антинаркотична Асоціація, до складу якої входить Центр Здорової Молоді. Цієї осені антинаркотичний табір («10Й СПОРТИВНО-ТЕРАПЕВТИЧНИЙ ТАБІР: ВІДКРИТТЯ» ) вперше проходив на березі Чорного моря на фоні мальовничих пейзажів Чорноморки. Відвідати захоплюючий захід зібралося понад 450 одужуючих від залежності юнаків та дівчат з понад 16-ти регіонів України, а також із Молдови та Грузії. Після завершення усіх підготувань, які впродовж п’яти днів наполегливо здійснювала робоча група табору, до комплексу «Спортіум», в селі Чорноморка, який доброзичливо прийняв нас та наших гостей, почали з’їжджатися учасники табору зі своїми керівниками з усієї країни. Табір вмить заповнився веселим галасом, посмішками та теплими обіймами старих друзів. Для декого – це був перший досвід тверезого відпочинку («11-ИЙ ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ АНТИНАРКОТИЧНИЙ ТАБІР ВІДКРИТО: ЯК ЦЕ БУЛО» ), а дехто вже далеко не перший раз приймає участь у таких таборах та радісно зустрів старих друзів та знайомих.

Відкриття 12-го Антинаркотичного спортивно-терапевтичного табору

Веселитися у тверезості – можливо!

Часто люди помилково вважають, що тверезе дозвілля – сумне та сіре, а щоб його скрасити треба, або вжити якийсь звеселяючий наркотик, або ж хоча б випити. Десятки молодих хлопців та дівчат, які зібралися цієї осені на 12-му спортивно-терапевтичному таборі, голосно заявляють, що усе це – неправда! Своїми долями, вчинками та прикладами вони доводять, що тверезість може бути дійсно захоплюючою. Усе, що треба – навчитися її цінити, відчути її смак та почати насолоджуватися нею («ЯК ЗАЛЕЖНОМУ ЗАКРІПИТИСЯ У ТВЕРЕЗОСТІ» ). Не встиг табір офіційно розпочатися, а молоді активісти вже провели незабутню дискотеку, в прямому розумінні, розмальовану різнобарвними кольорами, які, немов сніг улітку, летіли нізвідки на танцюючих на пляжі людей. Як зізнаються самі учасники табору, більшість з них ніколи не знали такого кайфу у часи вживання наркотику. Раніше вони не помічали, наскільки веселим та яскравим може бути звичайне життя («ЗАЛЕЖНЕ МИСЛЕННЯ» ).

Веселитися у тверезості – можливо!

Спорт як альтернатива наркотикам

Однією із базових ідей, які лежать в основі Антинаркотичного табору вже понад 10 років, є пропаганда спорту та здорового способу життя. Спорт може стати чудовою альтернативою наркотикам, адже він також впливає на рівень гармонів радості та дарує людині задоволення, самоповагу, піднімає її самооцінку та захоплює її почуття та думки («ЗДОРОВИЙ СПОСІБ ЖИТТЯ ДЛЯ ЗАЛЕЖНИХ» ). Цього табору на учасників чекають спортивні змагання із понад 18 видів спорту. І вже сьогодні розпочалося змагання між командами різних регіонів за звання переможця у футбольному турнірі. Коли дивишся на обличчя цих молодих людей, які вони захоплені, як віддано вони вболівають за своїх, та як настійливо змагаються за перемогу, то і повірити не можливо, що колись (а деякі і зовсім нещодавно) вони губили свої життя, витрачаючи його на наркотики.

Спорт як альтернатива наркотикам

Тверезість розкриває таланти

Увечері розпочався святковий концерт з приводу офіційного відкриття табору. Після святкового відкриття організатори свята привітали зібравшихся у залі молодих людей та представили їм робочу команду. Також цього вечора на сцені виступи самі учасники програми одужання, які наразі проходять курс психосоціальної реабілітації у закладах Центру Здорової Молоді («ЯКИЙ НАЙЕФЕКТИВНІШИЙ МЕТОД ЛІКУВАННЯ ЗАЛЕЖНОСТІ» ), а також вже більш досвідчені їхні товариші по одужанню. Що дійсно не перестає дивувати глядачів табір за табором – це неймовірна талановитість залежних людей, а точніше – ті таланти, які вони в собі відкривають у тверезості. Як розповідають самі залежні, за 10-ть і більше років вживання наркотиків вони і не здогадувалися, що вміють малювати, грати на сцені, жартувати у стенд-ап виступах чи співати пісні. Тверезість дійсно розкриває у людині її приховані здібності та творчий потенціал!

Тверезість розкриває таланти

***

Так закінчився перший день Антинаркотичного табору, метою якого є не тільки демонстрація одужуючим від залежності хлопцям та дівчатам того, що життя у тверезості – чудове, а й популяризація здорового способу життя і донесення до людей того факту, що залежна людина – це не вирок і не кримінальна стаття, це – хвороба, і залежні люди, як і усі інші, мають право на життя, самореалізацію та щастя.

БЕРЕЖІТЬ СЕБЕ ТА ЗАЛИШАЙТЕСЯ З НАМИ!

Залишилися питання?

Якщо у вас залишилися питання, залиште ваш номер телефону і наш фахівець з радістю вам допоможе.

    Передзвоніть мені
  • RU
  • UA
  • img

    показати меню

    Передзвоніть мені
    image

    Безкоштовна консультація

    Залишайте заявку на отримання безкоштовної анонімної консультації від нашого фахівця

      img
      Messenger WhatsApp Viber Написати на пошту