Наркоманія як біда суспільства

Наркоманія це страшне лихо, яка стрімко поширюється в суспільстві. Фахівцями доведено, що один наркозалежний залучає до наркотизації до 60 осіб.

Причина такого залучення досить проста, щоб мати стабільний доступ до наркотику, потрібно залучити якомога більше потенційних споживачів. Лікуванню наркотична залежність хоч і важко але піддається.

За статистикою відсоток вилікуваних від цієї недуги невисокий і складає всього лише 2-3%, хоча є й інші дані в яких відсоток лікування вище і поступово зростає.

Давно доведено, що наркозалежність людини хвороба не тіла, а душі. Відповідно і лікування від цієї залежності має відбуватися рука об руку з духовної реабілітацією людини.

Так за якими ж критеріями, людину можна вважати залежним від наркотиків?

– непереборна тяга до наркотичних засобів;
– постійне збільшення дози споживання наркотику;
– залежність, як психічна, так і фізична від вживання наркотичних засобів.

Розрізняють декілька видів наркотичних засобів

1) Каннабіноїди. Наркотичні засоби цього виду отримують з конопель. Кінцевий продукт – марихуана її курять, рідше жують.
Марихуана -є легким наркотиком, але не дивлячись на це викликає у людини сильну психічну залежність. Нервова система людини, яка палить «травку» поступово розхитується. Фіналом всього цього процесу є повна деградація особистості.

2) Опіати. Наркотики цієї групи отримують з опійного маку. Найвідомішим опійного наркотиком є ??героїн. Досить 1-3 ін’єкцій героїну, щоб людина опинилася рабом цього наркотику. Героїн наркозалежними вводиться внутрішньовенно, але також його можна вдихати і курити.

3) Кокаїн. Наркотик одержуваний з листя коки. Вживання кокаїну викликає сильну психічну і фізичну залежність. Кокаїн, як правило вдихають, рідше курять.

Біда людини – біда суспільства

Беда человека - беда общества

До всіх наркотиків розвивається психічна і фізична залежність. Психічна залежність визначається тим. Що отрута від наркотику проникає в механізми обміну речовин. Втілившись у біохімічні процеси організму людини, наркоман відчуває непереборну тягу до наркотику кожні 10-12 годин.

Якщо наркотик з яких-небудь причин недоступний залежній людині у нього починається «ломка». Виступає холодний піт, з’являється нудота, слабкість, ломота, болі в животі і суглобах. Депресія, нервове напруження, тривога – все це постійні супутники «ломки».

Психічна залежність від вживання наркотику, ще більш сильніше і страшніше фізичної залежності. Воно схоже на стан закоханості. Наркоман тужить без наркотику і радіє в передчутті зустрічі з ним. Особистість людини, що вживає наркотики кардинально змінюється.

Немає такого органу в організмі людини, який би не страждав від вживання наркотиків. Важко страждає головний мозок, серце, печінку, дихальна, імунна, статева система. Більшість наркозалежних хворіють гепатитом B або C, ВІЛ-інфекцією.

Залишилися питання?

Якщо у вас залишилися питання, залиште ваш номер телефону і наш фахівець з радістю вам допоможе.

    Передзвоніть мені
  • RU
  • UA
  • img

    показати меню

    Передзвоніть мені
    image

    Безкоштовна консультація

    Залишайте заявку на отримання безкоштовної анонімної консультації від нашого фахівця

      img
      Messenger WhatsApp Viber Написати на пошту