Або пан, або пропав: наркоторгівля в Україні ?????

Продаж наркотиків став одним з найбільш успішних стартапів в Україні. І хоча поширення, продаж, зберігання та виготовлення наркотиків в нашій країні є карною справою, нажаль, у силу модифікацій, яких зазнав наркоринок за останній рік, влада втратила можливість повністю контролювати його. На сьогодні в Україні розвинутий, як роздрібний ринок, так і продаж наркотиків великими партіями. Існують різні схеми, досконально налагодженні та випробувані часом. Вони будуються за основними правилами маркетингу та бізнесу. Торгівець оцінює попит, налагоджує рекламні комунікації (у наш час найактуальнішою стала реклама наркотиків шляхом написів на будинках адрес наркоторговців, які майже неможливо відслідкувати), формує ієрархічну структуру (виробник покупець (власник) роздрібний продавець (більш дрібні дилери на місцях) кур’єр (закладчик).

Наркоторгівля в Україні

Деякі наркоторговців навіть користуються послугами «Нової Пошти» для відправлення товару до інших регіонів України, сховавши наркотик у м’яку іграшку, чи якийсь подарунок. Звичайно, при цьому вони мають декілька паспортів, часто змінюють відділення «Нової Пошти», та взагалі працюють дуже обережно. Правоохоронні органи можуть, звичайно, перешкоджати прямому продажу наркотиків в учбових закладах чи нічних клубах, але вони практично ніяк не зможуть боротися з розповсюдженням наркотиків шляхом закладок. І все ж таки в той час, як дрібні наркоторговці займаються роздрібненою торгівлею, більш крупні налагоджують постачання наркотичних речовин великими партіями, в подальшому розподіляючи їх між підрядчиками в регіонах.

Наркоторгівля в Україні

Вчора була ліквідована група наркоділків на Київщині. Оперативники вилучили у них наркотичних речовин, вартість яких оцінюється у 2.000.000?. Процес затримання був не з простих. Організована злочинна група із п’ятьох осіб на чолі з кримінальним авторитетом, який вже неодноразово був осуджений, дуже довго чинила опір. Вони мали в наявності ножі, кастети, рушниці та бойові гранати. Зі сторони правоохоронних органів працювало Управління протидії наркозлочинності, очолюване Кирилом Самойленко, та працівники Слідчого управління поліції, на чолі з Сергієм Рекуном; також у справі приймали участь представники прокуратури Київської області. Внаслідок довгої та кропіткої праці команди злочинна група була викрита та задокументована.

Наркоторгівля в Україні

Злочинці здійснювали торгівлю на території одразу декількох регіонів України. Вони реалізували продаж одного з найбільш смертельних наркотичних речовин – методону та елітної марихуани, як у великих партіях (оптом), так і вроздріб (шляхом закладок чи «з рук в руки»). Так, як на чолі злочинного угрупування стояв кримінальний авторитет, відповідно і вилучені внаслідок торгівлі гроші, по всім законам злочиного життя, відправлялися у злочиний «общак» та у в’язниці «братам».

Наркоторгівля в Україні

Слідчий процес, внаслідок якого було задокументовано злочинну діяльність групи, був тривалим. Оперативники провели 10 закупок наркотичних речовин та 37 розшукові дії. Деякі слідчі дії були негласні, а деякі передбачали санкціоновані обшуки, внаслідок яких було вилучено 500 г метадону, 20 кілограм сухої подрібненої марихуани, рушниці, набої, гранати, банківські картки та мобільні телефони. За попередніми оцінками фахівців загальна вартість наркотичних речовин складає понад 2.000.000?.

Наркоторгівля в Україні

На даний момент тривають слідчі дії, та встановлюється джерело та канал, яким наркотики постачалися в Україну. Затримані знаходяться в ізоляторі тимчасового затримання згідно до статті 208 КПК України, допоки не буде обрана остаточна міра покарання. За попередніми прогнозами злочинцям загрожує до 12 років позбавлення волі, включно з конфіскацією майна, згідно до 3 ч ст 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин, або їх аналогів) та ст 263 (незаконне поводження зі зброю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Все у цьому світі має свою ціну. І хоча одна вдачна операція не спинить стрімкий та хаотичний потік наркотичних речовин у нашу країну, та ми віримо, що такими дрібними кроками ми будемо вибудовувати безпечне та незалежне майбутнє. Можливо – вже і не для наших дітей, але хотілося, щоб наші правнуки народилися вже в кращому світі.

Наркоторгівля в Україні

Наркоманія і наркобізнес на сьогоднішній день поширюється у всьому світі, як чума. Але, якщо згадати історію, чумі колись теж прийшов кінець. Тож будьте пильними та відповідальними. Ваша безпека та життя – лише у Ваших руках!

Горяча лінія з питань алкоголізму, наркоманії і ігроманії:
+38(044) 362-28-29
+38(099) 362-28-28
https://czm.ua/

ТВЕРЕЗІСТЬ – ВИБІР СИЛЬНИХ!

#CZM #ХимическаяЗависимость #ЛечениеЗависимости #ЛечениеАлкоголизма #ЛечениеНаркомании #ЛечениеИгромании #Наркомания #Алкоголизм #Игромания #Реабилитация #rehabilitation#rehab #РеабилитацияНаркозависимых #РеабилитационныйЦентр #ГорячаяЛиния

Залишилися питання?

Якщо у вас залишилися питання, залиште ваш номер телефону і наш фахівець з радістю вам допоможе.

    Передзвоніть мені
  • RU
  • UA
  • img

    показати меню

    Передзвоніть мені
    image

    Безкоштовна консультація

    Залишайте заявку на отримання безкоштовної анонімної консультації від нашого фахівця

      img
      Messenger WhatsApp Viber Написати на пошту