Первинна профілактика під гаслом «Навіть не пробуй!» В школі №1 міста Українка.

Даже не пробуй!!!

Співробітники київського відділу профілактики громадського союзу «Міжнародна Антинаркотична Асоціація» 18 березня відвідали з заходом по первинній профілактиці школу №1 в невеликому містечку Обухівського району з патріотичною назвою – Українка.

Волонтери з готовністю відгукнулися на запрошення Винника Максима – депутата міської ради міста Українка, який небайдужий до проблем наркотизації в нашій країні.

Ми едині з ним на думці, що хворобу краще попередити, ніж лікувати, тим більше, що така хвороба, як хімічна залежність, дуже важко піддається лікуванню, а поширюється швидко і з кожним роком молодшає.

Останнім часом вже не рідкість, коли вживають в 13 річному віці – практично діти, але вже зі страшним діагнозом «наркоманія». Тому починати треба саме з загальноосвітніх установ. Чи не боротися із залежністю, а виховувати незалежну молодь!

В школі волонтерів дуже гостинно прийняла заступник директора. Навколо було якось по-домашньому затишно, пахло смачною випічкою. Відчуття у волонтерів було таке, ніби вони поринули в безтурботне дитинство. Навколо панувало радісне пожвавлення. Попереду весняні канікули, а це – час пригод, розваг і нових вражень. І небезпечних спокус !!!

Профилактика под лозунгом «Даже не пробуй!»

Доступність наркотиків, велика кількість їх споживачів в місці проживання дитини, недостатня профілактична робота, все це збільшує ризики. Чи зуміє підліток сказати наркотикам «НІ !!!»? Чи не зайде надто далеко в пошуках задоволень?
Волонтери антинаркотичного відділу ставили перед собою завдання допомогти безтурботним молодим знайти аргументи для того, щоб зробити правильний вибір.
Зустріч проходила під гаслом «Навіть не пробуй!» Адже від психо- активних речовин найлегше відмовитися в перший раз. Наступного разу ти відмовлятися не захочеш, а потім просто не зможеш.

Профилактика под лозунгом «Даже не пробуй!»
Учні десятих класів вже досить дорослі, і тому вони могли самі висловлювати причини, за якими варто сказати «ні» наркотикам, алкоголю, тютюнопаління, аналізуючи можливі наслідки і протиставляючи щось важливе для кожного з них, заради чого варто залишатися тверезим і здоровим.
Максим Винник теж взяв участь в бесіді і ділився історіями зі свого шкільного дитинства.
Хлопців були радо налаштовані, і з задоволенням брали участь в спілкуванні.
Ми сподіваємося на те, що вони не тратою своє життя на безглузді експерименти зі своєю свідомістю, а стануть сильними і незалежними, і зможуть реалізувати свій потенціал на благо нашого народу і собі на радість.

Залишилися питання?

Якщо у вас залишилися питання, залиште ваш номер телефону і наш фахівець з радістю вам допоможе.

    Передзвоніть мені
  • RU
  • UA
  • img

    показати меню

    Передзвоніть мені
    image

    Безкоштовна консультація

    Залишайте заявку на отримання безкоштовної анонімної консультації від нашого фахівця

      img
      Messenger WhatsApp Viber Написати на пошту