Батьківський день на 11-му Антинаркотичному спортивно-терапевтичному таборі

Найдорожчі фахівці у світі

Четвертий день 11-го Антинаркотичного спортивно-терапевтичного табору був присвячений тим людям, які зробили найвагоміший внесок у тверезість присутніх у залі залежних людей. Їх внесок – набагато більший за усі ті труди та старання, які протягом тривалого часу здійснювали лікарі-наркологи, психологи та фахівці з хімічної залежності. Їх не можливо взагалі оцінити, адже ці люди вклали у тверезість залежних свої серця. Звісно, це – батьки. Саме на їх плечі полягла непроста ноша протягом багатьох років проявляти не тільки турботу і стійкість, а і вселенське розуміння та віру у їх залежних родичів. За роки довготривалої боротьби зі страшним ворогом залежністю їм довелося самим досконально розібратися у цій хворобі, аби стати надійною опорою та підтримкою своїм залежним. Не слід також забувати і про те, що їм самим довелося лікуватися від вже власної хвороби співзалежності, яка виникла у результаті вживання їх близьких (чит: «РОЛЬ БАТЬКІВ ТА РОДИЧІВ В ПРОЦЕСІ ОДУЖАННЯ ЗАЛЕЖНОЇ ЛЮДИНИ»).

Батьківський день на 11-му антинаркотичному таборі

Довгоочікувані зустрічі

Очікування одужуючих

Ось і настав той довгоочікуваний для багатьох, одужуючих у Центрі Здорової Молоді, день. У цей урочистий день багато хто, можливо вперше за увесь період проходження програми одужання (чит: «НАВІЩО ПОТРІБЕН ПОВНИЙ КУРС ПСИХОСОЦІАЛЬНОЇ РЕАБІЛІТАЦІЇ ТА РЕСОЦІАЛІЗАЦІЇ»), знову побачить своїх близьких, які увесь цей час, хоча і не безпосередньо фізично, та були поруч. Багато хто з присутніх вже довгий час виношував заповітну мрію того дня, коли його близькі побачать його вже не як невдаху-наркомана чи алкоголіка, а як людину, яка, нехай ще і зовсім мало, але вже чогось досягла; як того, кому довіряють інші та на кого рівняються молодші. Усі ці речі відіграють неймовірне значення для залежної людини, яка тільки-но почала крокувати шляхом тверезості та відповідальності (чит: «ЯК ЗАЛЕЖНІЙ ЛЮДИНІ ПОВЕРНУТИСЯ В СОЦІУМ»).

Сльози радості

Коли до будівлі санаторію «Пролісок», в якому проходив 11-й Антинаркотичний спортивно-терапевтичний табір, почали з’їжджалися батьки, жінки та діти одужуючих людей, зала немов почала мимовіль переповнятися почуттями теплоти, щирості та безкрайньої любові. Здавалося, що ці люди не знали більшої радості, аніж можливість бачити своїх близьких тверезими та щасливими, бачити, як їхні очі знову горять, як вони допомагають іншим одужувати, як проявляють себе та свої таланти. Одужуючі, в свою чергу, були раді тому, що їх близькі можуть бути спокійними, що з ними усе гаразд, та нарешті зможуть жити своїм власним життям.

Довгоочікувані зустрічі

Подарунки батькам від організаторів

Окрім, власне, найважливішого подарунка, який тільки можна було зробити – тверезих дітей, Міжнародна Антинаркотична Асоціація, до складу якої входить Центр Здорової Молоді, організувала безліч інших цікавих заходів для батьків. Спочатку їм запропоновано було відвідати семінар для співзалежних та психотерапію, на якій вони мали змогу з досвідченим фахівцем із залежності та співзалежності розглянути важливі для них проблеми та питання, отримати зворотний зв’язок від колективу та дізнатися про нові підходи та методи вирішення складних питань взаємовідносин у родині. Такі групи є неймовірно важливими для одужання не тільки самих співзалежних батьків, а й їхніх залежних родичів (чит: «МОЯ ДИТИНА НАРКОМАН/АЛКОГОЛІК І НЕ ХОЧЕ ЛІКУВАТИСЯ! ЩО МОЖУ ЗРОБИТИ Я?»). Також батькам запропонували відвідати групу з арт-терапії, яка вже давно визнана ефективним та дієвим інструментом у лікуванні залежності та співзалежності (чит: «АРТ-ТЕРАПІЯ ЯК ЕФЕКТИВНИЙ МЕТОД РЕАБІЛІТАЦІЇ ЗАЛЕЖНИХ»). На завершення батьки мали змогу провести час з рідними за відпочинком та розвагами, зігравши у арчерітаг та інші цікаві та веселі забави.

Подарунки батькам від організаторів

Візит чемпіона

Звичайно, що окрім заходів для батьків, організатори не могли забути і про самих учасників табору, адже, нажаль, не усі батьки мали змогу бути присутніми у цей день. Щоб ті хлопці та дівчата, до кого у цей день ніхто не приїхав, не сумували, організатори влаштували для них зустріч зі світовою спортивною зіркою, чотирьох-разовим чемпіоном по бойовому самбо – Ярославом Амосовим. Навіть більш того- учасники табору мали можливість поспостерігати за його тренуванням з боксу і МАА з, вже знайомим багатьом, Павлом Єфімчуком, що безсумнівно надихнуло багатьох одужуючих на подальші перемоги у їх власному поєдинку з підступною хворобою залежності.

Візит чемпіона

Духовне та лідерське наставництво

Усі одужуючі від залежності люди знають, що спортивний розвиток, як і робота з психокорекції – є лише частиною того комплексу заходів, які мають здійснюватися в процесі одужання. Для того, щоб порозмірковувати на духовні та морально-етичні теми, а також – здійснити духовне наставництво на табір приїхали святі отці Олексій та Дмитрій, які допомагали та підтримували одужуючих не тільки добрим словом, а й життєвою мудрістю. Організатори не забували і про психотерапевтичну частину, без якої також одужання є неможливим (чит: «ПРИЧИНИ ТА НАСЛІДКИ ВЖИВАННЯ ПСИХОАКТИВНИХ РЕЧОВИН: ЕМОЦІЙНА СФЕРА»). Групу взаємодопомоги провів досвідчений психотерапевт та фахівець з хімічної залежності – Олексій Лінник.

Духовне та лідерське наставництво

Концерт «Для вас»

Здавалося б, такий насичений день-чим ще модна здивувати учасників та гостей табору. І все-таки організаторам вдалося це зробити. Увечері усіх присутніх чекав ліричний та яскравий концерт, присвячений, звісна річ, батькам. У цей вечір для них на сцені з’явивилпмя відома на всю країну зірка, комік та актор – Євгеній Кошевий. Від сценариста проекту «Квартал-95» Андрія Голованя пролунав захоплюючий та мелодійний гімн спілки «MAAmki», яка, нагадаємо, була утворена вдячними організації матерями, чиї діти здобули омріяну тверезість, з метою допомоги іншим матерям та родичам, котрі знаходяться тільки на початку цього непростого шляху. Також до уваги глядачів були представлені спільні композиції учасниць «Жіночий Квартал» Віри Кекелії й Марти Адамчук, Романа Дуди та випускника Центру Здорової Молоді – Максима Козаченко. Та і це – не все. Далі батьків та учасників табору смішили коміки «Improv Live Show» Валік Міхієнкр, Росан Мішер‘яков та Константин Трембовецький. На завершенні вдячні сини та доньки, які завдяки безкрайній турботі, терпимості, любові та наполегливості своїх матерів на сьогодні можуть стояти на сцені перед ними тверезі та щасливі, висловили їм щиру вдячність та любов, підкріпивши свої слова красивими квітами та поцілунком.

***

Так завершився передостанній день табору. Та, не дивлячись на те, що табір підходив кінця, радість та добрий гумор не полишав його учасників, адже ті емоції та спогади, які вони отримали протягом цього захопливого тижня, ніколи не полишать їхні серця, та будуть надавати мотивації та сил у часи життєвих складнощів та проблем.

Залишилися питання?

Якщо у вас залишилися питання, залиште ваш номер телефону і наш фахівець з радістю вам допоможе.

    Передзвоніть мені
  • RU
  • UA
  • img

    показати меню

    Передзвоніть мені
    image

    Безкоштовна консультація

    Залишайте заявку на отримання безкоштовної анонімної консультації від нашого фахівця

      img
      Messenger WhatsApp Viber Написати на пошту