Темна сторона «селфі»: висновки психіатрів ???

У наш час, коли заглядаєш в соціальні мережі, можна дізнатися про людину все, починаючи з того, що вона їла сьогодні, учора і позавчора на сніданок, і закінчуючи її любовними пригодами, починаючи з першого класу. Але, напевно, найулюбленішим способом демонстрації себе коханого суспільству – є «селфі».

Темна сторона «селфі»

Якщо раніше “селфі” можна було зустріти тільки на сторінках гламурних світських левиць, то сьогодні не один справжній чоловік, що поважає себе, не може дозволити собі не мати хоча б парочки “селфі-фоток” в спортзалі, на полюванні, і, звичайно ж – в машині. Сучасний соціум практично одноголосно змирився і прийняв цю модну хвилю. А ось американські психіатри дотримуються зовсім іншої думки.

Темна сторона «селфі»

Вони офіційно визнали “селфі” психічним розладом. Такого висновку дійшла Американська психіатрична асоціація (АПА), давши назву цьому феномену “селфітіс” (selfities). Фахівці визначають цей розлад, як обсессивно – кампульсивне бажання фотографувати самого себе і викладати ці фотографії в соціальних мережах. Психіатри стверджують, що таким чином людина прагне заповнити внутрішню порожнечу, підняти занижену самооцінку і відчути себе потрібним і важливим.

Фахівці АПА виділяють три рівні цього розладу :

  1. Пограничне “селфітіс”. На цій стадії людина відчуває необхідність фотографувати самого себе не менше трьох разів на день. При цьому вона не відчуває гострої необхідності викладати ці фотографії в соціальні мережі. Вона може просто зберігати їх на телефоні.
  2. Гостре “селфітіс”. Тут людина вже не просто фотографує себе три рази на день, але й відчуває сильну потребу в розміщенні своїх фотографій в соціальних мережах.
  3. Хронічне “селфітіс”. При хронічному “селфітіс” людина відчуває неконтрольоване одержиме бажання фотографувати себе днями і ночами, при цьому обов’язково розміщуючи в соціальних мережах кожну фотографію.
Темна сторона «селфі»

Зокрема, фотографії себе в процесі зайняття спортом, на пробіжках, в спортзалах, або у басейнах учені визначають, як нарцисичний розлад особистості, який є досить серйозним психічним захворюванням.

Ви, напевно, вже полізли в соціальні мережі, щоб терміново видалити усі свої “селфі”. Не поспішайте – усі ми трохи божевільні.)) Просто пам’ятайте про важливість правильної розстановки пріоритетів.

Залишайтеся собою, цінуйте справжнє і будьте щасливі!

Темна сторона «селфі»

Горяча лінія з питань алкоголізму, наркоманії і ігроманії:

+38(044) 362-28-29

+38(099) 362-28-28

ТВЕРЕЗІСТЬ – ВИБІР СИЛЬНИХ!

#CZM#ХимическаяЗависимость#ЛечениеЗависимости#ЛечениеАлкоголизма #ЛечениеНаркомании#ЛечениеИгромании#Наркомания #Алкоголизм #Игромания#Реабилитация #rehabilitation#rehab #РеабилитацияНаркозависимых#РеабилитационныйЦентр#ГорячаяЛиния

Залишилися питання?

Якщо у вас залишилися питання, залиште ваш номер телефону і наш фахівець з радістю вам допоможе.

    Передзвоніть мені
  • RU
  • UA
  • img

    показати меню

    Передзвоніть мені
    image

    Безкоштовна консультація

    Залишайте заявку на отримання безкоштовної анонімної консультації від нашого фахівця

      img
      Messenger WhatsApp Viber Написати на пошту