Як вилікувати алкоголізм без відома хворого?

ліки від алкоголізму без відома хворого

Як вилікувати алкоголізм без відома хворого? Такий запит з’являється у близьких алкозалежного, оскільки вісім з десяти хворих відмовляються визнавати свою недугу. Тим більше лікуватися або проходити реабілітацію.

Таке ставлення зумовлене специфікою хвороби «залежність». Звинувачувати людину в цьому не варто. Вона – заполонена алкоголізмом. Захворювання керує нею та не дає поглянути на своє життя у правдивому світлі.

лікування алкоголізму без відома хворого

Що таке алкоголізм?

Перш ніж перейти до основної теми, як викликати відразу до алкоголю без відома хворого, розберемося, що таке алкогольна залежність. Ми вже згадали, що це – хвороба. Якщо Ви вважаєте, що вона – елементарна відсутність дисципліни, контролю, сили волі, то Ви дуже сильно помиляєтеся. Якби так було, позбавлення від алкоголізму не являло б величезної складності. Досить було б почати розвивати згадані якості…

Але… Не так сталося, як гадалося! Люди з розвиненою самодисциплиной, ерудовані й, на перший погляд, емоційно стабільні, все одно чомусь починають пити. Спочатку ніби на вихідних, а потім вже і кожен день, «для здоров’я». Тобто, річ не в тім, якими рисами наділена людина. Що ж тоді?..

Як і будь-яка інший недуга, алкоголізм має чіткі симптоми:

  • Втрата контролю над випитим.
  • Відсутність блювотного рефлексу від спиртного.
  • Абстинентний синдром, або похмілля.
  • Ретроградна амнезія – людина не пам’ятає, що вона робила, говорила, під час сп’яніння.
  • Запій від декількох днів до місяців.

Алкогольна залежність не з’являється з повітря. Існує також сукупність факторів, що розвивають захворювання. Найпопулярніші з них:

  1. Генетика. Якщо в родині є хворі, нездатні вчасно зупинитися.
  2. Пережите насильство. Причому не важливо яке – фізичне, психологічне чи сексуальне.
  3. Схильність до одержимості, компульсивної поведінки. Наприклад, переїдання, надмірне заняття спортом, трудоголізм і так далі.
  4. Низька самооцінка, комплекс неповноцінності. У цьому випадку алкоголь використовують, як спосіб розслабитися.
  5. Невміння справлятися зі стресом. Залежному не залишається нічого, як топити свої хвилювання у спиртних напоях.
  6. Безсоння. Як не дивно, але так. Воно може змусити людину пити, щоб спати краще.

Також, відомо, що алкоголізм – смертельний. Ще він може повторюватися циклічно, що проявляється у зривах… Прогресує, якщо нічого з ним не робити… Залишається з людиною назавжди…

Біла гарячка: прояви, перебіг хвороби і наслідки

як викликати відразу до алкоголю без відома хворого
Отримати консультацію фахівця

Залишайте заявку і отримайте індивідуальний план лікування

    Лікування алкоголізму без відома хворого

    Повертаємося до нашої основної теми – лікування алкоголіка так, щоб він нічого не знав. Тут можна виділити 3 способи:

    1. Таблетки від алкоголізму без відома хворого.
    2. Звернення до знахарів, екстрасенсів та інших людей даної галузі.
    3. Народні засоби.

    Розберемо спочатку другий. Загалом, важко назвати його методом лікування. Але, він використовується у нашому суспільстві. Хоч і не існує прямих доказів його дієвості. Так само як і конкретних фактів чудесних зцілень. Позбавлення від алкоголізму назавжди.

    Якщо ж серйозно сприймати цей метод, то навіть такий елемент, як стороннє втручання у долю людини повинно насторожити. Ми не можемо знати, як це обернеться для залежного. І чи не знайде він у десять разів більше проблем на зміну однієї.

    У першому ж випадку лікар призначає спеціальні препарати, які потай додаються залежному в їжу. Це – тетурам, еспераль, колме, лідевін, тетлонг-250 та інші. Медикаменти викликають інтоксикацію, якщо в організм потрапляє алкоголь. Тобто, залежний, за задумом, повинен з часом, після нападів поганого самопочуття, зовсім відмовитися від нього.

    Третій метод, як і другий не має жодних фактів успішного ефекту. Часто він спрацьовує, як плацебо. Але тільки у разі, якщо людині відомо про виконані з нею маніпуляції. Що вже виключається, адже ми спілкуємося про методику, коли алкоголік не знає про лікування.

    ліки від алкоголізму без відома хворого

    Чому лікувати хворого без його відома неефективно?

    як вилікувати алкоголізм без відома хворого в домашніх умовах

    Ми розуміємо, що хотілося б вірити у ліки проти алкоголізму без відома хворого. Щоб все було легко. Ваш рідний за мить відмовився від спиртного, без зусиль та витрачання часу. Але, на жаль, це лише наше бажання, що не збігається з реальністю.

    Річ у тім, що скільки б препаратів Ви б не давали хворому, це жодним чином не змінює його мислення, поведінку, ставлення до спиртного. А у цьому, власне, весь зміст успішного одужання.

    А тепер уявімо ситуацію. Людина не знає, що її лікують. Раптово вона починає дуже болісно реагувати на етиловий спирт. Проходить певний відрізок часу, і вона припиняє пити зі страху знову відчути ті почуття. Можливо, з думкою «допилася» та пора зробити перерву…

    Ви ж у цей момент спокійні, радісні, що особа наче повернулася у реальність… Ви бачите результат, припиняєте додавати в їжу медикаменти. Минає тиждень, два, місяць і знову зрив… Чому? А залежний просто вирішив перевірити, як організм відреагує на алкоголь цього разу…

    Яка причина таких випадків? Для одужання від алкоголізму необхідно:

    1. Визнання алкоголіком своєї хвороби. Заспокоїтися, і просто сказати собі «так, я залежний від алкоголю», «я не можу контролювати алкоголь», «мені потрібна допомога професіоналів».
    2. Проведення детоксикації. Отруєний організм потребує очищення. Токсини від спиртного викликають сильні нездужання, які заважають працювати з людиною на ментальному рівні.
    3. Впровадження терапії хвороб, що виникають разом з алкоголізмом. Найбільше страждає печінка, шлунково-кишковий тракт. Також, змінюється структура мозку. З’являється клінічна депресія.
    4. Опрацювання минулого. Самоаналіз разом з психологом, визначення неефективних патернів поведінки та мислення, які призводять до вживання, пошук методів їх заміни.
    5. Спілкування з залежними, котрі одужують. У програмі «12 Кроків», наприклад, є переконання, що варто мати наставника. Людину, котрій вдалося залишатися тверезою понад два роки. А також, самому допомагати тим, хто щойно почав своє лікування. Науково доведено, що алкозалежним корисно відвідувати групи Анонімних Алкоголіків.
    6. Продовження лікування після клініки на реабілітації. Або, проконсультувавшись з лікарем, обрання методу кодування та формування графіку психотерапевтичних сеансів.

    Також важливо пам’ятати, що кожна інтоксикація – це, знову ж таки, навантаження на печінку. Так, можливо алкоголік потроху буде кидати пити, але зате постраждає здоров’я. Яке, зазвичай, і без того зіпсоване п’янкими напоями…

    Залишилися запитання на тему, як вилікувати алкоголізм без відома хворого? Телефонуйте! Наші фахівці проконсультують Вас безкоштовно та збережуть Вашу конфіденційність.

    Ліцензії та сертифікати

    Наші Ліцензії

    Школа консультантів з хімічної залежності
    Лист
    Свідоцтво
    Лист підтримки
    Сертифікат
    Опанасенко Людмила – сертифікат лікаря-спеціаліста
    Сертифікат Опанасенко Людмили
    Залишилися питання?

    Якщо у вас залишилися питання, залиште ваш номер телефону і наш фахівець з радістю вам допоможе.

      Передзвоніть мені
    • RU
    • UA
    • img

      показати меню

      Передзвоніть мені
      image

      Безкоштовна консультація

      Залишайте заявку на отримання безкоштовної анонімної консультації від нашого фахівця

        img
        Messenger WhatsApp Viber Написати на пошту