Залежність від кокаїну: наслідки, «наркотичний цикл» і абстинентний синдром

кокаїн

Багато людей, починаючи вживати наркотик, впевнені, що зможуть кинути в будь-який момент і залишаться «господарями ситуації». Насправді кокаїн буквально «панує» над нервовою системою і змінює людину до невпізнання, позбавляючи його власної волі, бажань і навіть здатності усвідомлювати те, що відбувається. Багато наркозалежних починають вживати кокаїн, вважаючи, що він не викликає фізичної залежності і абстинентної кризи. Насправді звикання до цієї речовини формується вже після першого прийому, а замість фізичних страждань в період абстиненції людина переживає справжні напади божевілля.

Кокаїн проникає в мозок і блокує процес зворотного захоплення дофаміну, хімічної сполуки, яка відповідає в організмі за процес руху, уваги і навчання. В результаті ця речовина концентрується навколо синапсів, що призводить до сильної ейфорії. Після отримання «дози» у залежного виникає помилкове відчуття всемогутності. Людина вважає себе дуже сильною і розумною, а також відчуває підйом сексуальної сили. Щоразу для отримання аналогічного ефекту дозу доводиться збільшувати.

Кокаїн: залежність після першого прийому

Залежно від особливостей організму, ваги, способу введення і дози, кокаїновий «кайф» триває від 10 до 60 хвилин. Наркоману хочеться перебувати під впливом наркотику довше, адже після ейфорії приходить відчуття неспокою, настає безсоння, піднімається температура і тиск. Крім цього, людина стає дратівливою і переживає напади параної.

Після того, як залежність сформується, людина втрачає здатність отримувати задоволення від життя і впадає в депресію. Радість вона відчуває тільки після прийому чергової «дози». Одним з наслідків кокаїнової наркоманії є імпотенція, яка дуже швидко приходить на зміну «сексуальної сили». Фізичними симптомами ломки є:

  • конвульсії;
  • головний біль;
  • м’язові спазми;
  • кашель;
  • запаморочення;
  • блювота;
  • біль у грудях;
  • напади параної.
наслідки вживання кокаїну
Отримати консультацію фахівця

Залишайте заявку і отримайте індивідуальний план лікування

    Кокаїн та його ефект: параноя, манія переслідування і байдужість до всього

    Людина, що звикла до кокаїну, страждає від нервозності, втоми і параної. Їй постійно здається, що скоро станеться щось жахливе. З’являється марення переслідування: наркоман перевіряє кожен кут в своїй квартирі, щільно зашторювати вікна і визирає в щілинки, «сидить в засідці, чекаючи на поліцію», шукає «жучки» в стінах, замикає двері на кілька замків. У нього спостерігаються слухові спотворення і галюцинації. Коли період параної закінчується, настає депресія, приходить відчуття безглуздя і апатія.

    Дія кокаїну призводить до того, що залежний стає «овочем». Спілкування з рідними і друзями перетворюється для нього в повинність, улюблені хобі – в нісенітницю, а легка праця – в непосильне навантаження. У людини немає вже ні бажання, ні сил на що-небудь, крім прийому чергової дози. Через 2-3 дні після вживання наркотику старі симптоми повертаються і посилюються.

    кокаїн наслідки

    Кокаїн: наслідки прийому білого порошку

    лікування кокаїнової залежності київ

    Вживання кокаїну швидко призводить до виникнення таких симптомів: тремор рук, неприємні відчуття в животі і закладеність носа. Вже незабаром у залежного формується дихальна недостатність і розвиваються судинно-серцеві захворювання, які призводять до інфаркту, аритмії, інсульту. Також спостерігається швидка стомлюваність, сплутаність свідомості, гіперчутливість до шуму, гіперактивність, розлад поведінки і порушення здатності сидіти.

    Кокаїн, який продається в Європі, містить мефедрон, стрихнін, амфетамін, ефедрин і, часто, пил від ртутних ламп. Вживання цієї речовини може призвести до дуже тяжких форм захворювань і смерті. Наслідки від кокаїну стають важчими, якщо залежний доповнить наркотик алкоголем або героїном (спідбол). Після такої «дози» людина може померти.

    Рано чи пізно кокаїнозалежний розуміє, що не може кинути самостійно. Прагнучи позбутися від залежності, деякі наркомани намагаються перейти на героїн, що, звичайно ж, призводить до погіршення стану. Позбутися від кокаїнової залежності дуже важко, але можливо. У центрі «CZM» наркоману допоможуть усвідомити свою проблему, позбутися від залежності і пройти ресоціалізацію.

    Ліцензії та сертифікати

    Наші Ліцензії

    Школа консультантів з хімічної залежності
    Лист
    Свідоцтво
    Лист підтримки
    Сертифікат
    Опанасенко Людмила – сертифікат лікаря-спеціаліста
    Сертифікат Опанасенко Людмили
    Залишилися питання?

    Якщо у вас залишилися питання, залиште ваш номер телефону і наш фахівець з радістю вам допоможе.

      Передзвоніть мені
    • RU
    • UA
    • img

      показати меню

      Передзвоніть мені
      image

      Безкоштовна консультація

      Залишайте заявку на отримання безкоштовної анонімної консультації від нашого фахівця

        img
        Messenger WhatsApp Viber Написати на пошту